IPSC sikkerhetskurs

westipsc.no

IPSC sikkerhetskurs er for dem som har nybegynnerkurs fra NSF fra før av, og eller operativ erfaring fra forsvar/politi som tilsvarer dette.

Har du ikke erfaring fra tidligere, kan nybegynnerkurs være første steget.

Bergen Sportsskytterklubb er en ren dynamisk skytterklubb, og driver utelukkende med skyteprogrammer innenfor IPSC (international Practical Shooting Confederation) og er tilsluttet det Norske særforbundet DSSN (Dynamisk Sportsskyting Norge). Dette vil igjen si at alle våre kurs er spesielt rettet mot dynamisk skyting, og all trening på kurset er rettet mot dynamisk skyting og medlemsskap i DSSN.

Organisering av

Kurset

Kurset går over 4 dager, og er delt inn i tre deler:

Obligatorisk deltagelse på alle tre delene.

Del 1: Fredag. Første kursdag er klasseromsundervisning, og tar for seg sikkerhet og regelverk i sporten. Det brukes også litt tid på sportens historie, og utvikling frem til det vi har idag. På forhånd har kursdeltagerne gjennomført en hjemmeeksamen. Denne gjennomgås på slutten av første kursdag, og det er krav til minimum 75% rette svar for å bestå denne teoriprøven.

Del 2: Lørdag og søndag. Praksisdager. Vi går igjennom er rekke øvelser som er utviklet og tilpasset dynamisk skyting. I løpet av disse to dagene skyter man ca 800 skudd hver, og det er en progressiv utvikling fra stillestående skyting, til skyting i bevegelse og skyting mot bevegelige mål. Instruktørene i westipsc.no har lang erfaring fra sporten, og er aktive konkurranseskyttere. Vi har det helt klart beste kursopplegget i Norge, og er nok alene om å ha et så høyt fokus på skyteteknikk.

Del 3: For å bestå kurset, og få medlemsskap i DSSN må man bestå en godkjenningsmatch. Dette er en helt vanlig match der man skyter 6 (eller flere) forskjellige stager i en konkurranse. Etter gjennomført konkurranse uten diskvalifisering, blir man innmeldt i DSSN, og kan drive dynamisk skyting i hele verden. Stort sett legger vi opp til at man kan få skyte match hos BSK allerede uken etter kurset, eller hos en av våre naboklubber hvis datoen passer.

Påmelding på godkjenningsmatcher foregår via SSI. (Shootn’Scoreit) Dette hjelper vi dere med på første kursdag.

Tilbake til hovedsiden

Timeplan IPSC sikkerhetskurs 2023

JANUAR 2023: IPSC kurs hos Askøy Pistolklubb.

Kurset holdes i Askøy Pistolklubbs lokaler i Hanøyvegen 377. 5310 Hauglandshella.

Fredag 13. 01 kl 17.00 – 22.00 – Klasseromsundervisning og Teori/Eksamen. Lørdag 14. 01 kl 09.45 – 18.00 – Praksis på banen. Husk hørselvern og briller. Søndag 15.01 kl 09.45 – 18.00 – Praksis på banen. Husk hørselvern og briller.

FEBRUAR 2023:

Fredag 03. 02 kl 17.00 – 22.00 – Klasseromsundervisning og Teori/Eksamen. Lørdag 04. 02 kl 09.45 – 18.00 – Praksis på banen. Husk hørselvern og briller. Søndag 05.02 kl 09.45 – 18.00 – Praksis på banen. Husk hørselvern og briller.

SEPTEMBER 2023:

Fredag 01.09 kl 17.00 – 22.00 – Klasseromsundervisning og Teori/Eksamen. Lørdag 02.09 kl 09.45 – 18.00 – Praksis på banen. Husk hørselvern og briller. Søndag 03.09 kl 09.45 – 18.00 – Praksis på banen. Husk hørselvern og briller.

Kurspris: 2750,- Dette dekker de tre kurskveldene. Påmeldingsavgift for godkjenningsmatch betales til matcharrangør.

Ammunisjon kjøpes på kurset til rabatterte kurspriser.

Utstyr for dynamisk skyting

It’s a jungle out there! Utstyr er Big buisness, og det kan være greit å få litt råd og tips for hva man må ha, og hvor man kjøper dette.

Helt basic, så trenger man hørselvern, briller, et belte, et hyster for din pistol, minimum to magasinholdere (bør i det miste ha tre) og selvfølgelig en pistol med minimum 3 magasiner. Alt annet er kjekt å ha, og kan komme senere.

Her er en video der det snakkes litt om forskjellig utstyr.

westipsc.no og Bergen Sportsskytterklubb har et tett og godt samarbeid med Brownells Norge, og kjøper en god del av dem. Når det gjelder belter, hylster og magasinholdere er det nok PVAS og JB Shooting som gjelder.

Personlig så anfefaler vi et enkelt kydex hylster. Feks DAA PDR PRO-II eller tilsvarende.

Pistolene som blir brukt på kurset er CZ Sp-01 og SZ Shadow 2 (begge passer i samme hylster).

Vi har klubbrabatt hos disse leverandørene, så er du påmeldt kurs hos oss, så ta kontakt med oss for rabattkoder.

Våre hoved instruktører

Christer Kolltveit

Range officer, instruktør og mangeårig toppskytter.

Simon Ravn

Chief range officer, instruktør og mangeårig toppskytter.